پدیدار رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی و همچنین افزایش میزان صادرات، احتمال می رود درآمد ارزی ایران ۵۰ درصد بیش از رقم در نظر گرفته در بودجه باشد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در گزارش بانک جهانی به بهبود درآمدهای نفتی ایران اشاره شده و آمده است که افزایش بیشتر قیمت نفت میتواند بهطور مستقیم درآمدهای ایران را افزایش دهد و بهصورت غیرمستقیم به رشد بخشهای صنعت و معدن و خدمات منجر شود.
افزایش صادرات نفت کشور به بیش از یک میلیون بشکه در روز در دولت سیزدهم، موجب شد که روند صعودی تورم ماهانه در سال 1400 نزولی شود و تورم نقطه به نقطه در پایان سال 1400 حدود 24 درصد نسبت به روند قبلی کاهش یابد.
عباسی عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه افزایش فروش نفت دستاورد پایداری نیست، گفت: باید مراقب بود که رشد درآمد ارزی باعث غفلت از آینده و توان بخش خصوصی، اتکا بیشتر به دلارهای نفتی و سرکوب نرخ ارز نشود.
با توجه به افزایش چشمگیر درآمدهای نفتی و ذخایر ارزی کشور، کارشناسان نسبت به بروز پدیده صنعتزدایی از اقتصاد و وابستگی بیشتر اقتصاد به نفت هشدار میدهند.
بعد از گذشت 6 ماه از عمکرد تیم فعلی وزارت نفت هر چند اقدامات مناسبی در حوزه افزایش صادرات نفت، قرارداد سوآپ گاز با ترکمنستان، عبور از بحران سوخت زمستانی و غیره انجام گرفت اما سوالات کلیدی نیز ناظر به آینده مطرح است.
رئیسجمهوری با بیان اینکه پس از گذشت 83 روز از آغاز فعالیت دولت سیزدهم از همیشه برای حل مشکلات و باز شدن گرهها امیدوارتر هستم، گفت: امروز موضوع فروش نفت و افزایش درآمدهای ارزی با موفقیت دنبال میشود.
بر اساس تبصره یک ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، درآمدهای ایران از محل صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، ۱۹۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده که این رقم در بودجه سال جاری کشور بیش از ۴۷ هزار میلیارد تومان است.
رئیسجمهوری با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۰ در چارچوب برنامه کلی اصلاح ساختار بودجه و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تدوین میشود، گفت: هدف اصلی بودجه ۱۴۰۰ کاهش تصدیگریهای دولت و قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت است.